ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 - PONIEDZIAŁEK

     

 - WTOREK

     

 - ŚRODA

     

  - CZWARTEK

     

 - PIĄTEK

     

 

 Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

 Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, ,bazylia, kminek, papryka słodka,

lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamu,

orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

projekt www eddo